Tips & Trix

Buenas tardes idag finns det inte mycket o säga så ska ge er lite hudvårdstips. kan bli lite lång men kommer göra rubrikerna lite fetare och stora bokstäver så ser ni exakt det ni vill läsa. kommer ge lite tips på hur ni behandlar eran hy, om du har fet, blandad, normal hy osv,nog känna som om de e precis samma sak som skrivs på alla men om du läser nog så finns det vissa skillnader!

NORMAL HY
1 Tvätta ansiktet morgon& kväll med rengöring för normal hy eller för alla hudtyper.
2. Avsluta alltid med fuktighetskräm för just denna hudtyp.
3.Använd gärna skrubb(peeling) 1-2 gånger i veckan. peeling hjälper huden att se fräschare ut.
4.Använd ansiktsmask lite då ock då. en ansiktsmask kan du variera mellan, om du vill tex ha en återfuktande, en djuprengörande eller en mask som är uppfriskande.

TORR HY
1. Tvätta ansiktet morgon och kväll med rengöringsprodukter, gärna en rengöringsmjölk som passar bra för torr hy.
2. Avsluta alltid med en fuktighetskräm. Använd gärna en extra fet fuktighetskräm på natten (sk nattkräm).
3. Använd gärna en skrubkräm 1-2 gånger per vecka. Detta hjälper huden att se fräschare ut, och gör den mer mottaglig för de vårdande ingredienserna i ansiktskrämen.
4. Använd gärna en ögonkräm för att jämna ut och förebygga rynkor. Denna smörjs försiktigt in kring området vid ögonen. Den har en uppstramande effekt, rätar ut linjerna och dämpar svullnader kring ögonen.
5. Använd en återfuktande ansiktsmask en eller ett par gånger i veckan. Denna återfuktar huden, tillför näring och tar bort smuts på djupet.

FET HY
1.Tvätta ansiktet morgon och kväll med rengöringsprodukter för fet hy,tänk på att tvätta dig med en mild gel eller rengöringstvål som rengör men inte är uttårkande.Undvik att skrubba för hårt eftersom det stimulerar sebumproduktionen*.
2. Använd sedan ansiktsvatten(Toner) speciellt på T-zonen. detta är bra för att avlägsna smuts,fett och är bra att sluta porer.
3. Avsluta alltid med fuktighetskräm för fet hy.
4.För att yttligare dämpa glansen i T-zonen kan man använda en anti shine produkt.
5. Sedan använd pelling 1-2 gånger i veckan och använd en djuprengörande ansiktsmask speciellt anpassad för fet hy en gång i veckan denna rengör på djuper och förebygger pormaskar. 

*SEBUM= Talg, huden producerar talg, sebumet finns till för att skydda huden men när den producerar för mycket täpper den igen porerna så att pormaskar uppstår. blir en por sedan inflammerad uppstår en finne.
Acnebakterien lever av sebum så när en por täpps kan de föröka sig eftersom det finns mycket "mat".


KÄNSLIG HY
1. Tvätta ansiktet morgon och kväll med rengöringsprodukter för känslig hy.
2. Avsluta alltid med en fuktighetskräm för känslig hy. det mjuknar upp huden och dämpar rodnader.
3. Använd gärna en ansiktsmask för känslig hy en gång i veckan. Denna återfuktar och lindrar huden.
4. Använd alltid hög solskyddsfaktor när du vistas i solen. Använd gärna solstift på speciellt utsatta områden i ansiktet.

ACNE
Om du har problem med acne kan du använda ett antibakteriella krämer för att behandla dem. Undvik att använda skrubbkräm på de områden där du har acne, eftersom det kan förvärra problemen. Har du stora problem bör du vända dig till en hudläkare. Tänk på att det kan ta tid innan man ser en förbättring eftersom huden måste anpassa sig vid nya hudkrämer så ge nya produkter lite tid och tänk på att ibland kan det bli värre innan det blir bättre. Jag vet inte om det funkar men jag var på en mässa där det nämndes att vitamin B5 lär minska produktionen av sebum, så har du detta problem testa vitamin B5! Har vid Fet hy förklarat vad sebum är om du ej läst all text.

Så jag hoppas det var till nytta och hoppas jag skrev upp allt annars får jag göra ännu ett inlägg med något nytt:)
          


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0